Aliens

Tuesday, 24 January 2012

Holiday ke? -.-'


Assalamualikum...aloooooha! hawai gitu......ahaks!
lame nya x post..huhu..
Aku tak berapa nak gemar bila cuti panjang ni !
kenapa? *nada  terharu  
"terima kasih cikgu...cikgu memahami saya dan kawan  seperjuangan  saya yang lain"
Give them a big clap !! wooooowaaaahhh!
 I say la...8 homework ! 

OKE STOP! kebudakan jer...ahaks !

~lalalalalalalalalalalalalalalalala~

Aku baru jer balik dari kampung...hehe..best taw !
Kampung aku kat Taiping, Perak..Pendalaman cikit..
Bukan selalu aku balik kampung. Agak la 4 kali dalam setahun. 
Agak kelam kabut la aku pack baju.
mana tak nya, balik dari kenduri akak kawan aku terus balik kampung.
pack jer  baju yang ada depan mata.

Aku pergi dengan family nek 2 kereta. Kereta gen2 oren dan Vios putih..
Aku naik ngan abng2 aku. Ada GPS pon sesat.
Entah cerut mana kitorang sesat. Aku suh tanya orang tak nak. adoi~

Ikot sangat GPS  kitorang masuk sekolah rendah ape tah..
ni bukan GPS ni GBS ! *oh geng geng bas sekolah ~
Sepanjang aku sesat aku jumpa macam2 haiwan kat tepi jalan....monyet, kambing, lembu...bla bla~

Punca sesat nya....salah masuk simpang...huh, pening aku duk dalam kereta. 
Jalan macam ular kena palu ....bawak laju pulak.

Setiba nya kat destinasi yang patut dah lama tiba. 
aku nampak mak aku ngan adik beradik lain 
Dah baring baring dah.....untung la...

3 hari 2 malam ! best...air sejuk meh...

~nga nga nga nga nga nga nga nga nga nga nga nga nga nga nga~

Pukul 6 petang tadi aku dah sampai kat rumah...
And start esok aku nak siap kan homework aku !!!

ike ike go go...and GO !!!!




Friday, 20 January 2012

Khawin vs Couple


Assslamualikum....Bounjur! France gitu...ahaks!
oke....da lama tak post.

Semalam aku  on facebook member aku. Nak main kan game  dia..hehe... <3
Bosan loading game~ aku bace la apa apa yang menarik kat wall dia.
Aku jumpa la satu video ni. I say la....best woooo~ video 2. santai jer dan bagi banyak mesej !
Nak usha video tu? oke....pause kan lagu blog aku ! n enjoy



video kat atas ni ada sambungan nya. Nak tengok? cari sendri haha.
Nak tahu umur dorang nie? cbox k.
Aku tahu ramai yang MALAS nak baca hal keagamaan ni. 
So, dengan adanya video dorang ni bole la korang tengok dan mudah paham.


~~~~~~~~~~~~~~~~........................................................~~~~~~~~~~~~~~~~~

Kita kalau nak ber facebook bukan hanya nak ber chatting 24 jam, upload gmbar berlambak-lambak , 
Puji sana hina sini......bla bla bla~ *mak cik membebel
ahaks! men game? hehehe.....tak pe...melepaskan tension !!

Dalam facebook kita boleh cari ilmu. Jangan lah nak membuang masa jer.

Wednesday, 11 January 2012

Shut up !


Assalamulaikum...
oke....aku pernah dengar Diam itu emas..berkata  tu perak..
huhu....aku nak post  hikmah menjadi seorang pendiam. 
Bukan aku nak ajar korang untuk diam jer...nanti di cop kera sumbang pulak !
cuma nak berkongsi apa yang baik jer..



  • Menjadi ibadah tanpa bersusah payah..
  • Umpama penghias tanpa berhias..
  • Membolehkan malaikat pencatat amalan kita berehat..
  • Menutupi segala aib..


Rasullulah bersabda mengenai kelebihan diam yang bermaksud:
“Barangsiapa yang beriman kepada Allah dan Hari Akhirat, maka hendaklah ia berkata yang baik atau DIAM”. (Riwayat Bukhari & Muslim)
“Barangsiapa DIAM maka ia terlepas dari bahaya”. (Riwayat At-Tarmizi)



# Jangan anggap orang yang diam tu bodoh dan tak berguna ! 
Kita hanya perlu cakap apa yang perlu sahaja k ^_^ v

Monday, 9 January 2012

Nak membebel jap !


Assalamualaikum...
da lama tak post..hehe..ni pown atas permintaan..*cehhh~

Oke apa itu HIPOKRIT ?
Hipokrit ialah orang yang berpura-pura baik. # sumber : kamuis dewan pustakaq.
Ye.....saya hipokrit dan juga awak ! ha ? sape? ye...awak la yang sedang membaca ni.
Bila kita dengar " Ko ni jangan hipokrit sangat boleh tak? Bajet la kau..suh suh nyah ko dari pandangan aku! "
Hahaha....agak malang la kalau kita pernah tercakap ayat tersebut. Terhina orang tu.
Hipokrit...bila depan pakwe@ makwe kita berlakon baik padahal depan Mak bapak...adoiyai~
Hipokrit....bila depan kawan kita berlakon konon nya BFF ! padahal membocorkan rahsia  dan mengutuk kawan tersebut.
Hipokrit...depan cikgu " Oke, sapa nak tolong cikgu angkat buku2 nie??" "Saya saya ! "
tapi..bile..... " Ali.....tolong mak p kedai sat ! " "Zzzzzzz~ * buat2 tido"

Hahaha...yes, saya jugak hipokrit. Semua orang tak sempurna. 








Friday, 6 January 2012

Jom merokok ! ^_^

Assalamualaikkum...
Ape ? cek tasah ajak korang merokok? hehe...bukan la..
Wey perokok , sedar la...rokok ni memng berbahaya..
ha.....degil lagi !! tak apa........korang layan la video at bawah nie....
sebelum tu pause kan lagu blog aku..hehe





sudah? ini ilmu...lepas korang usha video kat atas tadi tolong la tegur orang yang korang sayang..
especially ayah korang....