Aliens

Friday, 30 March 2012

Lumrah :')

Assalamualaikum.......

Bila jumpa pelacur tepi jalan, orang akan kata: “Eee perempuan kotor ni.” Padahal kita tak tahu dia telah dijual oleh bapanya ketika umur 10 tahun.

Bila jumpa bekas banduan, orang akan kata: “Ish penjahat ni. Jangan dekat dengan dia.” Padahal kita tak tahu dia telah difitnah mengambil rasuah oleh sahabat karibnya send
iri.

Bila jumpa pesakit mental, orang akan kata: “Orang gila ! Jangan kacau aku.” Padahal kita tak tahu dia telah didera oleh mak tirinya hingga mengalami trauma berpanjangan.

Bila jumpa lelaki muka hodoh, orang akan kata: “Euww hodohnya. Siapalah nak kahwin dengan kau tu.” Padahal kita tak tahu lelaki tu kehilangan ketampanannya akibat melecur dalam usaha menyelamatkan ibunya dalam kebakaran.

-------------------

Berapa ramai antara kita suka berkata-kata sebegini. Berburuk sangka dan terus menabur fitnah dari sehari ke hari. Ketahuilah bahawa setiap kata-kata buruk ini adalah saham yang kita kumpul untuk menuju ke Neraka Allah Taala. Ubahlah dan muhasabah diri, banyak yang buruk kita lihat dari orang, tapi kita lupa melihat keburukan sendiri. Ajaklah saudara kita ke arah kebaikan dan cegahlah mereka dari kemungkaran.


# copy paste by syahiruldotcom :)

Sunday, 25 March 2012

Sunnah makan___walaupun 4 point tapi beri manfaat ;)

Assalamualaikum.......

Hai , post kali ni Seri nak cite pasal 
" disebalik sunnah makan Nabi Muhammad s.a.w  " 





Nak tahu hikmah nya ? jom baca !

  • Jika terdapat benda yang berbahaya seperti duri , tulang ikan atau tulang ayam deria tangan kita dapat mengesan nya.
  • Eeww, ape kelas pakai tangan...kotor what , NO ! kan sunnah cuci tangan dulu sebelom makan.
  • Jari jemari manusia mengandungi sejenis kimia yang akan memudahkan penghadaman makanan dalam perut. *Oh patut la mak cik Seri tak bagi Seri ambek makanan yang nak di simpan takot basi kata nya dan kita di sunat kan menjilat jari jemari untuk mendapat keberkatan serta zat penghadaman  yang baik pada waktu malam.
  • Digalakkan mulakan makan atau minum benda yang manis..kenapa? kerana perut korang yang terlalu lapar akan mengeluarkan sejenis asid yang boleh membahayakan perut.

Kami sayang Allah , Kami cinta Rasul....  :)







Tulip ^_^

Assalamualaikum..........
Hmmmmm :)
aku rasa lebih manis kalau ber blogging  ber nama kan 
so, post seterusnya aku aku gelar kan diri Seri 
jangan pelik....siapa Seri ni ?
aku larh :D



aku suka bunga ni , sweet rite  :)

kenapa ? selepas baca buku ni 2 tahun lepas !




Friday, 23 March 2012

Moral ^_^ v

Assalamualaikum.........

Huh, dah lama tak update !
miss me tak? no ? k fine :p

aku pon tak tahu nak post pasal ape........... *bunyi cengkerik


hidup aku sekarang oke....
tapi..hmm...
result ujian bulanan tak memuaskan hati
ada dua gagal Fizik 23% dan +math 37%

alahai....tu la tak bersungguh study masa ujian hari tu



moral : jangan anggap ujian bulanan satu benda simple ^_^ v

Wednesday, 14 March 2012

Ohsom Day :D

Assalamualaikum..........

Genting Highland <3
dah lama kowt tak main outdoor game
Gila sejuk ! melayang duit aku beli handglove

Pergi dengan sape?
ni ha :


Saudari ibu :)
41 tahun


Dari kiri :

Saudari Ain dan Saudari Seri :)
9 tahun , 11 tahun 



Thanks Badut..bagi bunga dan love yang cantik ni <3


Syok gila dapat makan pizza time sejuk :)
yang aku pegang tu nama nya PoPo ~
dapat hadiah masa main permainan 

Bertolak pukul 1.30p.m sampai rumah pukul 8.40p.m
memang enjoy larh ! tapi lagi best kalau ade member
tapi dengan family dapat jugak beli something tanpa guna duit sendiri rite ;)
seperti tadi ibu aku belanja beli kasut !

Untuk 2 adult 2 children kat outdoor ni harganya RM 153
tapi kalau nak indoor and outdoor RM 200
Adult : RM 66
Chidren : RM 45
*promosikan pulak >.<








Monday, 12 March 2012

Pengalaman semanis tart Cherry ;)

Assalamualaikum........

Yeahhhhh!~
Fun but tired?
tak tired sangat pon :)

Hari ni aku hang out dengan kawan-kawan p Rawang !
huh, aku, fara and awa
naik satu kereta menuju ke KTM Rawang..
nak buat ape? menunggu kawan-kawan yang lain la..
agak la dalam 45minit kitorang tunggu =.=

Yang korang pulak happy jer dalam KTM tu





Motif hang out ni nak lepaskan rindu kitorang kat minah ni


psst psst...budak SESERI u know ;)

Haha...kawan-kawan aku yang lain bukan kemain bergaya p hang out


mana aku? tu ha....yang pakai pashmina hitam, baju pink tengah pegang beg pink uh!
Ascending rite ;)


dari kiri 

Aqilah :    phewit~ comel tak saya?    *sememangnya anda comel 
Suraya & aku : Peace~!!   *hidup simple jer..
Shazleen : Ayu tak saya..?   *awak nampak matang 
Farah :      Tengok, saya baru dalam dunia shawl  *chaiyok !!!
Salwa :      Saya model makanan, Auummm!!   * nak cikit !!!












Saturday, 10 March 2012

Dapat cucu lagi !

Assalamualaikum....

yeaahhh!
Semalam , 
Comot dah bersalin :)

Siapa comot? akak aku?
hahaha...agak la kakak pon tak de
comot kucing aku yang kiut miut ni ha


3 ekor ....pukul 3 petang keluar yang warna hitam
pukul 5 petang cam tu keluar warna putih
and pukul 8 lebih keluar warna oren

Ouh....so sweet aku dah sedia kan bakul untuk ko
pastu lepas bersalin ko angkut anak-anak ko letak dalam almari adik aku
haha...nasib baik bukan almari aku :)

#sudah ! termasuk baby 3 ekor ni kucing aku ade 6 =.=
xpe...rezeki.Comot jangan buang anak macam hari tu pulak !

Thursday, 8 March 2012

DONE !

Assalamualaikum.........

Ohoi~
Dah abis Exam!!!
Merdeka ke?
NO!

haha....mula-mula target nak dapat top 10 dalam kelas..
Tapi tapi tapi

Damn..soalan Fizik, Bio and Kimia cam apa jer =.=
lulus pown jadilah...


Tuesday, 6 March 2012

Fuuuuuuuuu~

Assalamualaikum...........

Lama nya tak post :)
Kali ni aku nak cite la pasal facebook..

Aku tak suka la kalau girls and  boys 
meng upload  gambar berlambak lambak kat facebook
pastu bila kawan-kawan comment

''Sayang....awak comel sangat ! <3 ''

Si empunya badan says..~

" hehe..dear, awak lagi lagi comel ! thanks ea :* "

then? bla bla bla~ puji sesama sendri..



hey, kalau dapat pujian terima jer la...
eh, aku dengki? aku tak secantik ko so, shut up ?
NO NO NO~ 

Kalau cantik mesti ko upload..tak kan yang buruk-buruk nak upload kan..
aku tulis kat blog ni..bukan untuk someone
cuma nak luah kan jer...
ye...aku tahu cara ko nak hargai orang puji ko dengan puji dia balik
oke...aku paham :)

Saturday, 3 March 2012

check check.....1 2 3

Assalamualaikum......

(OMG)
Oh 
 Mesti
Gempak !

Lusa dah ujian..aku tak prepare ape-ape lagi =.=
Arrrgghhhh! tak suka pulak jadi budak kelas sains !

Cikgu , jangan target saya dapat A ye !
hmmm~ bak kata kawan aku 'enjin tak panas lagi'
Tak ade feel nak exam...

~...............~...............~.................~................~....................~................~................~

Suka pulak aku hari !
First time kowt kuiz kat depan perhimpunan
kuiz ape? kuiz tentang Dadah..
satu sekolah tengok aku ! *perasan

aku dan 2 orang kakak form 5 wakil Unit Uniform Pengakap
dalam 15 soalan kitaorang boleh jawab 13 soalan jer
terel jugak la...tak expert pon nak menang tempat 123
sebab kebanyakan form 5 yang sertai kuiz tu

Alhamdulilah....dapat jugak tempat kedua :)
beza markah aku dengan Johan, Kadet Remaja Sekolah, satu soalan jer

#aku seperti artis popular di depan..ahaks !






Friday, 2 March 2012

Gift ;)

Assalamualaikum..........

Hoho....bestnya dapat hadiah >.<
ha, hari ni birtday kau ke?
bukan la......ayah aku bagi jam untuk aku dan adik2 aku.




Masa balik tadi memang tak perasan ada benda ni kat ruang tamu
adik aku bagitaw ade 3 kotak warna pink kat depan terus aku pergi ambek
hehe...bajet 'secret admire' bagi 

lepas tu aku tanye adik2 aku kenapa x buka? 
dorang says : takot~
haha...aku terus call ayah dan tanya untuk sapa hadiah ni
terharu kowt ayah aku tiba-tiba jer bagi hadiah..

^_^ v