Aliens

Friday, 24 February 2012

Monolog ?

Assalamualaikum...

Indah nya rasa bila di cintai..
Hdup ini terasa di syurga...
tak sabar menunggu hari esok...
umpama mawar yang sedang mekar.....

ooh...kasih ku..cintailah diriku..
sayangilah diri ku...sepenuh jiwa mu

~..................~................~................~................~.................~................~..............~

hehe...motif  post kali ni sebenarnya nak Mintak Maaf sangat-sangat
kepada reader sebab selama saya berblogger  ini saya ber kau aku...
aku lebih selesa ;)


# banyak bunyi aku sepak kang !

Tuesday, 21 February 2012

si buah hati pengarang jantung hati ku ! :p

Assalamualaikum.....

Haha...tajuk nak hebat jer...
aku ada kucing ...engkau ada *poyo jap !

K....ini comot. dye betina paling gangster kat belakang rumah.
tak payah berebut makanan mesti kucing lain dah offer makanan kat dia.
umur? entah..nenek dah dia ni tapi still cun !



oke...kat bawah ni anak makhluk kat atas ni
nama dia koko(jantan) ...ahaks! lahir bulan 7 tahun lepas
masa kelahiran dia aku rasa menunggu cucu aku nak bersalin pon ade


hahaha...kelakar jer gambar kat atas ni.
oke...gambar kat bawah ni kucing angkat aku.
ayah aku ambek dia kat pejabat beliau.
masa mula-mula dapat..bau nya memang melekat la !
busuk....bau stor~

nama dia kengkang@snowbell...(jantan)
why kengkang?
sebab...masa mule-mule dapat dia kecik lagi...jalan macam kotak !
bontok besar :p
mulut dia paling merdu masa kebulur..


yang paling garang? mesti la yang atas sekali ! nenek kan..dah tua..
anak nya pon lebih kurang =.=

Aku tak kesah tercalar atau berdarah tangan aku waktu jaga dorang..
hehehe...dah besa..






Saturday, 18 February 2012

ya....itu memang benar ;D

Assalamualaikum....

Hai , semalam aku ade bce at fb :

''Kalau anda dilahirkan pada
6Hb, 15Hb, 24Hb dalam mana-mana bulan,
anda adalah no.6''


no.6 —- Anda dilahirkan untuk menikmati hidup ini. Anda tidak pedulikan apa-apa perkara dan
 hanya ingin berseronok dalam hidup anda saja. 
Anda sangat pandai dalam pelajaran 
dan pengurusan perniagaan. 
Anda seorang genius, baik hati (tapi hanya orang yang beranggapan anda orang baik), 
mempunyai paras rupa yang cantik atau kacak.
 Semua benda yang baik akan datang pada anda. 
Anda mengambil berat ke atas ahli keluarga dan kawan-kawan anda. 
Pada pandangan mereka, anda adalah seorang yang murah hati,
 peramah, adil saksama dan mempunyai penilaian yang tajam.
 Pasangan ideal anda adalah no.1, 3, 9.

Hoho....~ aku sokong 97% !!
bukan aku nak perasan...tapi memng betul lebih-lebih lagi yang pada pandangan aku..


#ini hanya kajian manusia so, ini hanya kebetulan ^_^ v

Wednesday, 15 February 2012

spectacle baru !





Assalamualaikum...
hee...seronk nya dapat spec baru !
rupanya masa cek mata semalam , mata kanan  aku ada alergic ;(
alergic,, tak boleh kena lampu kereta waktu malam..
alergic,, tak boleh kena habuk..kalau tak mata aku berair.
orang tu kata " adik beli la ubat mata..titis sebelum tido.esok kalau ada taik mata lagi oke "
oke-oke....*padahal tak buat pon ape dia suh

spek dulu aku cam ni :


buruk? kuno? half frame? hoho...banyak jasa taw ! dan banyak kali patah !

sekarang..baru ambek 8 malam tadi :


oke? besa jer? full frame? oh nerd ! haha..
saje..nak try yang full frame pulak.

*gambr sekadar hiasan ^_^





Monday, 13 February 2012

Experiment !

Assalamualaikum !
hee~ excited aku buat experiment Sub Kimia tadi !
experiment yang pertama dalam hidup tingkatan 4  !
and first time duduk kat meja paling belakang !
next experiment aku nak bawak teropong kalau duduk belakng lagi !

Masalah nya...adoi ~ kumpulan aku kena wat sampai dua kali...
why? kitorang  punya experiment pecah T^T
mungkin suhu tinggi sangat.
suhu experiment kitorang masa akhir 80°C !

Cikgu tanya aku, " awak nak buat sekali lagi x? " 
dengan semangat ! " ye cikgu...saya nak buat walaupun balik pukul 2.30 ! "
haha...berkat ketabahan+kerjasama kumpulan aku 
kitaorang boleh buat x sampai sejam pown.
esok kumpulan aku kena hantar data experiment yang kitorang buat kat cikgu..hee~ bye !







Friday, 10 February 2012

Sakit !

Assalamualaikum !
hee....da lama tak post...

Terima kasih Allah kerna makbulkan doa aku untuk DEMAM !
what? kanapa aku doa aku sakit? semua nak sihat aku nak mintak penyakit pulak..
hmm....aku ni gedik betul nak demam2 nie.
aku rindu demam...aku cuma nak rehat...dah la lama tak dapat penyakit..hee~

3 hari wey....3 hari aku demam. Macam2 dugaan aku tempuhi.
Alhamdulilah....kau tolong aku :)
walaupun hanya makan ubat kat rumah jer

Sekarang aku cuma batuk dan selsema..kawan-kawan aku kata suara aku berubah!
hehe...tak pe...seksi kan

.......~...............~..............~...............~..............~..............~................~.............~............~

macam ni la rupa aku bila demam. tak bersemangat =.=

Thursday, 2 February 2012

~ Tanggungjawab ^_^ ~

Assalamualaikum ..bounjur!
post kali ni aku nak cite pasal tanggungjawab.
selalu kan masa mesyuarat agong  kat sekolah kita boleh tengok macam-macam perangai.
perangai macam mane? let me list kan .
  • Gila kuasa        = masa mesyuarat  asyik muka dia jer kat depan ! tak de orang lain ka?
  • Mahu tapi malu = em...aku rasa aku jenis macam ni kowt. malu la ! x kan nak calon kan diri sendri? kes parah ni. 
  • Manis muka     = bila meng undi mula la nak ber baik dengan semua orang. Dia paling peramah !
  • Hidup tak kesah = aku suka budak macam ni. Dia layak memegang satu jawatan ni tanpa beli undi pown dan dia low profile..buat jer tanggungjawab 2.

Oke...korang ade jawatan?
Kalau kita pegang jawatan kita mesti amanah. Jangan ambek mudah..
Pegang jawatan jer sebelah kaki kita dah msuk Neraka taw !

~Aku cukup benci orang yang terhengeh hengeh nak jawatan tapi x wat pape pown.~
~pastu mula la nak susah kan hidup orang lain suh tolong jalankan tanggungjawab dia~

Eh, aku duk pot pet nie lepas kan geram mcam x de jawatan jer..haha!
ade,,,tahun ni dalam kelas aku jadi setiausaha, dlm pengakap aku jadi naib setiausaha and dalam kelab kerjaya aku jadi naib setiausaha jugak..hahaha !
ber setiausaha aku yer... dan aku jugak pembimbing rakan sebaya :)