Aliens

Saturday, 31 December 2011

What The??

Assalamualaikum..
Oke...seperti biasa dalam diri aku nie ade dua watak. Yes, aku suka sangat berangan ! Muahahahaha!!
Annoying sunguh !

A : "Sha, xpe....Semekap okey rite? jangan la kecewa sangat....."

B : " Ha, sape suh kau mengharap sangat pergi teknik tu. Padan muka ko..weekk! "

A : Ala....kat sini ko ada kawan-kawan.....ko pown sayang kawan-kawan ko kan..xpe..ada hikmah. Allah tahu apa yang tebaik untuk kau..

B : Hmmm...ko nak masuk kelas ape? Sains ? Sedar la diri sikit ~ Pergi perdagangan la...oke, senang  x payah belajar ! Tunggu orang masuk meminang jer...Hahahaha !

A : x payah dengar cakap si B..Huh, ikowt ko la sha..kau mohon kat Allah..kawan kau pown ade nasihatkan. Kau  x sedar ko punya kelebihan kat mana. Istiharah...



Oke...kalau aku termenung ke mesti ada suara-suara macam ni. takot? 
x...ini hanya illusi budak x bape nak matang....hehe
Permohonan aku nak masuk sekolah teknik x berjaya !
X ape.....banyak lagi yang wat aku sedih...
Kalau nak sangat masuk teknik kena mohon kat sekolah tersebut. 
Nak kena pergi Melaka pulak...menyusahkan mak bapak jer.

Ignore it, pikir masa depan kau kat Semekap lagi bagus.
Kenapa kadang-kadang aku terpikir nak masuk sains? tapi aku ni penakut.
Ha, kenapa aku x sedar !! aku cuma takot nak belajar sains jer. Aku takot gagal.
Sains aku jarang dapat cemerlang..Aku malas nak menghafal.
Aku suka kan aliran teknik. Dan aku paling suka geografi.

Dah-dah..aku dah fikir masak-masak. Aku nak masuk kelas perdagangan !
Pasal kawan-kawan.....hmmm..xpe..kawan boleh cari
Aku rasa macam nak nangis jer bila ingat kan kenagan manis sepanjang belajar
dalam kelas 3 Gemilang. Dah macam keluarga..haha..melebih pulak !

Kita x tahu apa yang terjadi hari esok....
Hanya Dia yang maha mengetahui....
Andai itu takdir nya..aku redha  ^_^ v

Monday, 26 December 2011

Are you ready to school !!?

Assalamualaikum....
Hmm..mingu depan da sekolah? masa berlalu dengan cepat..fuhhh~ 
Korang mesti rasa x sabar kan? *bagi yang dah lengkap barang-barang sekolah la..haha
Em..aku rindu classmate aku.Cikgu? rindu jugak..hehe
Oke..aku dah apply teknik. Mungkin bulan 2 kowt  dapat jawapan nye..
So, kalau ade rezeki..aku harap sangat dapat pergi. Walaupun terpaksa berkorban perasaan. 
Bukan sikit , tapi banyak..aku sayang kawan-kawan aku sangat..

Hey tasah ! kalau kau tak dapat tawaran tu? menangis la kau..wekk ! Hahaha...
Apa apa pown...aku da bersedia...
Aku taw..Allah taw apa yang terbaik untuk aku.
Sekolah harian dan sekolah asrama banyak kelebihan nye..

Oke...kalau aku stay at Semekap, aku nak ambek  sains. Em, boleh kah?
Ade hati....Sains pown B ! haha..sokey...perdagangan pown bole.
kenapa x nak Math ? Oh no..xnk..
Masa apply teknik pown aku ambek jurusan Sains pertanian atau perdagangan..

Oke-oke..tu pasal kelas...barang-barang sekolah dah lengkap ke cek kak oi !?
Baju kurung sekolah  dan peralatan sekolah sudah...yang lain-lain lusa nanty baru  sambung beli hehe..
malam tadi aku kemas almari aku...masuk kan pakaian baru pulak..
Haha....semak jer...
Buku-buku? hmm..buka sekolah baru kemas..hoho
Bila berkemas ni kan..x sabar-sabar  pulak nak bersekolah...
Awal-awal jer kowt semangat focus dalam kelas...masuk bulan 2 dah malas..haha


Em, azam mingu depan?
Insyaallah..aku nak sentiasa focus dan cube x nak wat masalah..
Aku x nak tanguh-tanguh wat homework..hee~
Solat aku nak full ! x nak qada'-qada' ...
Berusaha menjadi anak yang solehah ..

Dah la...penat aku taip lagi..bubye..peace  ^_^ v


Saturday, 24 December 2011

Mari merungut !!

Assalamualaikum..
oke korang  rindu post aku kan kan ? haha..graw jer..
Hmm...da lme x post..

Happy nye hari ni. Aku da pergi Jusco at Rawang....korang ble lagi? *cewaahh~
Oke..bukan tu aku nak cite at korang...x kene ngan tajuk pown.

Korang kenal Mat luthi ? oke..dia boyfriends aku ! what ! haha..*perasan jer
Aku suke semua video-video yang dia buat. Semua nye membuat kan aku tergelak terbahak-bahak
tergolek-golek and so on...pling penting dye comel..*mengedik pulak ! hehe
Oke..video yang aku pilih nie memang konferm sume orang pernah rasa dan pernah wat....
sebelum korang enjoy video at bawah nie..please pause kan lagu blog aku..sebuk jer..





suke x? kalau berminat pasal video-video dye yang lain aku suggest kan video yang bawah ni pulak..
memang best ! percaya la cakap aku...




HAHAHAHA !
Oke..sampai di sini sahaja.. bubye !

Wednesday, 21 December 2011

Tertulis di situ..

   Assalamualaikum......

Alhamdulilah....aku bersyukur kepada MU.
Engkau sudah makbul kan permintaan aku. Saat aku mendapat keputusan itu. 
Aku dapat merasakan ketenangan yang aku minta, tenang seperti air.
Aku bersyukur  walaupun hanya mendapat 4A 4B walaupun x lepas target untuk dapat 6A.
yer....aku x malu untuk gtaw at korang yang aku dapat keputusan macam tu 
sebab aku da redha, terima seadanya..

Terima kasih ibu,ayah, kawan2, abng2, adik2,cikgu2.....
Aku seronok sangat sebab aku dah berjaya dapat keputusan macam tu
yer la...mase trial PMR dulu aku hanya dapt 2A.
Aku da berazam nak tingkat kan...

Kehidupan ibarat roda..sekejap turun sekejap naik.
Kita x tahu apa yang terjadi hari esok.
Jangan bangga sangat apa yang kita dapat hari ini.





22/12/2011

Assalamualaikum....

Bergetar hati ini...saat mengigat dirimu
Mungkin sahaja diri ini x terlihat oleh mu
aku pahami itu...

Eh, kena ke lagu tu dengan post kali nie?
hmm..yer..bergetar hati mengeletar lutut ble aku pikir pasal result esok.
tapi...aku dah penat berlajar selama 3 tahun untuk peperiksaan ini. 
Konferm sedih kalau x dapat apa yang aku ingin kan.

Kat facebook x habis-habis pasal mood nak ambek result esok.
Sebelum aku bace status pasal result PMR aku steady jer..men game..tidor berdengkur..golek sana 
golek sini..dan lepas jer baca aku x tentu arah...x suke x suke! go away!
huh, yang penting aku yakin...and aku redha@pasrah dengan result yang bakal aku dapat nanty.

Ya Allah..aku mohon kepada mu. Agar kami dapat keputusan yang baik.
Sesungguhnya engkau tahu apa yang terbaik untuk kami.
Aku memohon kepada mu...

Hmm... bubye


Sunday, 18 December 2011

Sorry :'(

Assalamualikum..
kenapa aku rasa sayu sangat lepas lawat blog dia.
ye..dulu kitaorng  kawan dan lost contact macam itu jer..
aku rasa bersalah sangat. Em..ade jugak muzik background nya.. sedih tahap gaban  pulak..

Wey, aku minta maaf. kalau ko rasa post ini cerite pasal ko.
Aku doa kan ko dapat result PMR lulus dengan cemerlang. Ala...budak macam ko mesty 8A k
And tolong sampai kan kat classmate ko tu yang aku nak minta maaf jugak.
Aku menyesal ape yang aku dah buat at korang.

hehe....dah dah keep smile ^_^
*kawan kem pengakap

~Ha, x jelas lagi?? meh aku jelas kan ~

Assalamualaikum..
Aloha guys ! thanks sebb sudi lawat blog saya.
oke, agak agak tajuk post kali nie kene megena ngan ape ea?
dah dah x payah pikir banyak. 
Saya nak post pasal AURAT.
selagi kita beragama Islam kite wajib berdakwah or tegur  walaupun kite nie x bpe betul k !

oke..saya nak start nie...baca taw!

Amira : wey,aku nak bagi ko teka sesuatu nie...cuba teka apa aku BUNGKUS nie?

Siti      : huh, mesti la nasi lemak..ketara pulak. adoi~ punye senang macam nie pown nak aku teka.

Amira  : oke oke..you win.  ape aku TUTUP nie?

Siti      : huh, mesti la aku x taw. Da tutup habis macam nie mana la aku dapat teka.

Teeeet~ habis sudah dialog  tadi. Dapat x  apa yang saya ingin sampikan?
bungkus dan tutup nie ade perbezaan nye. Jadi kita nak bungkus atau tutup aurat kite?
Renung2 kan dan selamat beramal

peace..love u too ^_^



Friday, 16 December 2011

~ Green horn ~

Assalamualaikum ~
Thanks sebb rajin lawat blog saya. urm..penat nye belajar wt blog nie..
Insyaallah kalau saya ade masa saya update blog nie.
Dan saya akan belajar wat blog nie lebih baik.

Oke, let me intro about me..
Nama di beri Seri Fajiha Natasha binti Rosli.
Lagi 2 minggu saya tingkatan 4. * arg, ceptnye masa berlalu~
Bersekolah di Smk Ampng Pecah..
Saya harap permohonon saya untuk masuk ke Teknik di Bukit Piatu,Melaka diluluskan.
Hobi?? of corse main game ..haha..itu yang utama la. mse waktu sekolah dulu saya suka baca novel..terpengaruh ngan kawan2 hehe..
Cita-cita? hm..ntah la..suke berubah..saya suke manage something.
Saya suke pergi kem..sebb? ha...ade la..bukan hanya isi masa terluang or cari kawan bru tapi.. hilang kan stress..sebb itu saya harap sangat dapat masuk asrama.

Oke, itu jer la..tata~ *peace..love u  ^_^

Thursday, 15 December 2011

news here !!!

Akhirnya ter creat jugak blog sendiri..haha..thanks Awa Fadzil <3
hmm...aku dah lame impikan blog sendri taw..
asyik2 kalau free on9 fb and men game..adoi~ bosan wey.

hmm...ntah la ape aku nk tulis lgi..
kalau rajin aku post lagi
k bubye ^^